بسته آموزشی اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی

سر فصل ها:

  • نحوه اخذ بورسیه تحصیلی و شرایط آن
  • نحوه یافتن استاد راهنما و جلب توجه وی
  • مراحل اخذ بورسیه و عوامل موثر بر آن
  • مدارک مورد نیاز و ترجمه آن
  • نمونه پروپوزال و ارسال رزومه
  • انتخاب دانشگاه، شهر و کشور هدف
  • نحوه مصاحبه
  • اخذ ویزا و شرایط آن

+

تعدادی مصاحبه با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاههای خارجی

 

اهداف:

با توجه به ظرفیت های بالای موجود در کشورهای پیشرفته جهت انجام تحقیقات و همچنین فرصت های شغلی بهتر بعد از فارغ التحصیلی، بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی نیم نگاهی به تحصیل در کشورهای دیگر و بطور خاص اروپا و امریکا دارند. بدیهی است که نایل شدن به این هدف و اخذ بورسیه تحصیلی دستاوردی یزرگ به حساب میاید و از این روست که نیازمند اموزش های لازم جهت حصول این هدف بزرگ الزامی میباشد. در این وبینار تمامی مراحل لازم و اقدامات مقتضی جهت رسیدن به آن هدف اموزش داده می شود به گونه ای که دانشجویان نیازی به پرداخت هزینه های گزاف به موسسات را نداشته باشند و بتوانند از پس امور خود بر آیند.

 

ویژگیهای دوره:

  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی
  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در سطوح مبتدی و پیشرفته
  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در رشته ها و گرایشهای مختلف
  • گشودن پنجره ای به روی دانشجویان در اخذ پذیرش از دانشگاه های متعدد خارجی

 

توضیحات از زبان مدرس:

قطعا هر فردی در زندگی دنبال پیشرفت هست و دوست داره تا اونجاییکه میتونه مخصوصا در جوانی برا رشد خودش تلاش کنه. طبیعیه که دانشگاهیان یه چشم انداز تحقیقاتی و علمی داشته باشند و برای رسیدن به اون به گزینه ای بنام تحصیل در خارج فکر کنند مخصوصا اگه قرار باشه یکی دیگه هزینه های تحصیل و زندگی شونو تامین کنه اونم بلاعوض که معرکه است. ولی قطعا این همه هزینه اونم به دلار برات خرج کنند ازت یه قابلیت هایی  میخان ضمن اینکه باید بلد باشی چطور با اونا حرف بزنی که قانع بشن تو شایستگی همچین لطفی رو داری و صد البته باید بدونی چه مراحلی رو باید طی کنی. تو این وبینار این اصول به زبان ساده با مثال های واقعی گفته میشه تا دانشجویان با میانبرها به سرعت به هدف برسند بدون اینکه بخان هزینه های گزافی به موسسات اعزام دانشجو پرداخت کنند.

ویرایش نیتیو

بورسیه و فرصت مطالعاتی و مهاجرت تحصیلی

 

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی امریکا، اروپا، کانادا و استرالیا

 

بورسیه شاید برای برخی از دانشجویان رویا و آرزو باشد ولی برای بخش عمده دانشجویان یه هدف قابل دستیابی و سهل الوصول هست. بورسیه عملا دری از درهای بهشت است و شما رو به یک جهان متمدن و مدرن میرسونه بدون اینکه سرمایه هنگفتی داشته باشید. یعنی شاید به جرات بتوان گفت بورسیه آسان ترین راه و کم هزینه ترین راه برای رسیدن به اروپا، امریکا، کانادا و استرالیا است. بنابراین باید برای این هدف تقلا کرد و پیش نیازهای لازم رو فراهم نمود و به هدف متعالی رسید.

طبیعیه که برای رسیدن به این هدف باید راه درست رو در پیش بگیرید. راه درست اینه که در طول تحصیل یه رزومه خوبی دست و پا کنید. یعنی پایان نامه خوبی نوشته باشید، موضوع پایان نامه تون جدید و جالب باشه، اگه مقاله ای چاپ میکنید اون مقاله توی مجلات درجه ۱ چاپ بشه و ترجیحا به زبان انگلیسی نوشته باشید، در نگارش مقالات همراهی اساتید خوبی رو داشته باشید، در زمینه پژوهشی از این شاخه به اون شاخه نپرید و هر روز که جلو میرید کیفیت مقالات تون بهتر و بهتر بشه، کارهای تیمی انجام داده باشید، استاد راهنما و استاد مشاور خوبی داشته باشید و …

حالا که یه رزومه خوبی دارید باید در کنارش زبان تون رو هم تقویت کنید. تبعا زبان مورد نیاز شما بسته به کشوری که میرید فرق میکنه مثلا اگه فرانسه میرید زبان فرانسوی هم اولویت پیدا میکنه یا اگه المان میرید زبان آلمانی. ولی از اونجاییکه زبان انگلیسی زبان علم هست و اکثر دانشگاهها دوره های دکتری  و پست داک رو به زبان انگلیسی برگزار میکنند مجبورید که زبان انگلیسی رو هم در کنار زبان اون کشور تقویت کنید. در تقویت زبان هم علاوه بر اسپیکینگ و لیسینینگ حتما بایستی ریدینگ و بالاخص رایتینگ تونو تقویت کنید چون شما بعنوان یه دانشگاهی نیاز به نگارش مقالات، پروژه ها، پایان نامه و حتی کتاب دارید بنابراین علاوه بر اینکه شما به مهارت رایتینگ نیاز فوری و دائمی دارید دانشگاه هم درحین جذب شما رو این یه مورد حساس هست و ارزیابی و سختگیری میکنه تا مطمئن بشه رایتینگ بلدید. حتما اینم میدونید که اگه رایتینگ خوبی بلد نباشید نمیتونید مقالات خوبی بنویسید.

اگه پیش نیازهای لازم رو دارید، استارت بزنید و استاد یا دانشگاه یا بورسیه مورد نظرتون پیدا کنید.

البته که راه های رسیدن به بورسیه زیاده ولی من جای شما باشم اول یه موضوع خوب برای پایان نامه مقطع پیش رو (ارشد یا دکتری) انتخاب میکنم یعنی هدف از اینکه به شما بورسیه میدن اینه که برید اونجا و تحقیق کنید و از یافته هاتون تو اون دانشگاه و کشور استفاده بشه. بنابراین باید بهترین موضوعات رو انتخاب کنید و به راه خودتون ادامه بدید. برای اینکارم بهتره بهترین مجلات رو ورق بزنید و زیرورو کنید تا از جدیدترین موضوعات باخبر باشید و از بین جدیدترین ها، بهترین شو متناسب با شرایط انتخاب کنید تا هم بتونید بورسیه خوبی رو برنده بشید و هم بعدا بهترین مقالات رو از تحقیق تون استخراج کنید.

اگه موضوع یا موضوعات خوبی انتخاب کنید میتونید بهترین استادان رو بعنوان استاد راهنما/مشاور انتخاب کنید. چون معمولا موضوعات خوب از طرف دانشگاهها و شرکت ها/اسپانسرها استقبال میشن و شما حق انتخاب و آزادی عمل بیشتری خواهید داشت. اگه هم میخایید استاد انتخاب کنید میتونید از داخل مجلات لیست داوران تاپ مجلات رو چک کنید و از بین اونا مرتبط ترین ها به حوزه علاقمندی تونو گزینش کنید و باهاشون وارد مذاکره بشید. البته میتونید که مثلا از گوگل اسکالر یا وبسایت خود دانشگاه یا دانشکده و لینکداین، استاد خوب پیدا کنید و خیلی عامیانه بگم که مخشو بزنید تا قبول کنه که استاد راهنما یا مشاور تون بشه. حالا که استاد راهنما و موضوع رو پیدا کردید عملا بورسیه رو گارانتی کردید. یعنی اتوماتیک بورسیه تون تضمین شده چون موضوعات خوب همیشه اسپانسر دارن و اون اسپانسرها هم معمولا به استادان و دانشگاههای خوب اعتماد میکنند بنابراین به محض انتخاب موضوعات خوب و استادان خوب، شما عملا با یه تیر سه نشان میزنید و بورسیه تونم تضمین میشه.

 

حالا باید با اون استاد بشینید مذاکره کنید که حتما شمارو از بین همه داوطلبان انتخاب کنه چون کلی داوطلب هست ولی ظرفیت محدوده. بنابراین رقابت سنگینی شکل میگیره و شما باید رتبه اول باشید. برای این کار، سماجت (پشتکار) حرف اول رو میزنه که استاد جدیت و انگیزه هاتون رو ملموس مشاهده کنه و بدونه که شما بهترین پارتنر برای اون پروژه پژوهشی خواهید بود تا با اطمینان قلبی شما رو در تیم تحقیقاتی خودش جا بده. درسته که لازمه رزومه خوبی داشته باشید ولی همه چیز محدود به رزومه نیست. مثلا شما باید از استاد هم شناخت خوبی داشته باشید یعنی رزومه استاد رو زیر و رو کرده باشید و کتابهاشو خونده باشید و حتی از نوشته هاش تو مقالات تون بهش ارجاع بدید. در کل باید همه چیزو درباره اون استاد ببینید چون قراره ۳ تا ۵ سال باهاش هر روز یا هفته ای چندبار روبرو بشید، تو ازمایشگاه کار کنید و حتی گشت و گذار برید بنابراین شناخت از همه چیز اون استاد لازمه پا گذاشتن تو این همراهی طولانی مدت هست.

میدونید که هر رشته و هر دانشگاه شرایط خاص خودشو داره مثلا بعضی از رشته ها علاوه بر تافل و ایلتس، GRE هم میخان. بعضی ها نمره بالایی ازتون انتظار دارن. بعضی از کشورها تسلط به دو زبان رو ازتون میخان مثلا اکثر دانشگاههای المانی علاوه بر انگلیسی تسلط به المانی رو هم میخان. چون برای زندگی تو اون کشور لازمه که المانی بلد باشید و برا تحصیل هم انگلیسی لازمه. بخاطر اینکه از شروط دانشگاه مطلع باشید حتما باید سایت دانشگاه رو بررسی کنید.  اینایی که گفتم نصیحت نیستن لطفا کاملا جدی این مسیر علمی رو طی کنید. تا بتونید بهترین بورسیه هارو از بهترین اساتید اخذ کنید و با خیال راحت دوران تحصیل تونو در اروپا، آمریکا، کانادا یا استرالیا طی کنید و مدرک معتبر دریافت کنید.

 

 

تحصیل در خارج از کشور، یکی از بهترین سرمایه گذاری هایی است که می توانید برای آینده خود انجام دهید. تحصیل در خارج از کشور به عناوین مختلف، این فرصت را به شما می دهد تا با اماکن و فرهنگ های جدید آشنا شوید، دیدگاه جهانی خود را گسترش دهید و از نظر شخصی، آکادمیک و حرفه ای رشد کنید.

امروزه فرصت هایی از قبیل بورسیه و فرصت مطالعاتی و مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان فراهم شده است که در ادامه قصد داریم هر کدام را به اختصار توضیح دهیم.

 

بورسیه تحصیلی چیست؟

 

اگر در راه رسیدن به مراتب تحصیلی بالاتر تلاش می کنید و تصمیم دارید برای پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه خارجی اقدام کنید، احتمالا بخشی از دغدغه شما گرفتن کمک هزینه تحصیلی خواهد بود، به خصوص اگر تصمیم داشته باشید در کانادا، آمریکا و کشورهای اروپایی تحصیل کنید که هزینه تحصیل در این کشورها بالاست.

 

قبل از هر چیز بیایید به این پرسش پاسخ دهیم که بورسیه تحصیلی چیست؟

شفاف‌ ترین پاسخ به پرسش بورسیه تحصیلی چیست این است که: اگر شما از یک دانشگاه پذیرش گرفتید و به شما کمک هزینه تحصیل داده شد تا خرج کمتری در دانشگاه از جمله برای خرید کتاب‌ ها، خوابگاه و سایر امور دانشجویی و تحصیلی داشته باشید، به شما بورس تحصیلی (کمک هزینه تحصیلی) داده شده است که البته، کلمه بورسیه به مرور جای بورس تحصیلی جا افتاده است.

 

انواع بورسیه تحصیلی

این موضوع را به یاد داشته باشید که بورسیه فول فاند به این معنی است که هزینه‌ های تحصیلی شما در دانشگاه به طور کامل پوشش داده خواهد شد. حال که با اصطلاح فول فاند آشنا شدید، به معرفی انواع بورسیه می پردازیم و در همین جاست که متوجه خواهید شد که آیا واجد شرایط دریافت کمک هزینه تحصیل در خارج از کشور هستید یا خیر؟

 

انواع مختلفی از بورسیه های تحصیلی برای دانشجویان وجود دارد، که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. شما میتوانید با تهیه بسته آموزشی بورسیه، فرصت مطالعاتی و مهاجرت تحصیلی بدون پرداخت هزینه زیاد و اتلاف وقت تمامی نکات لازم را فرا گیرید، با آکادمی شریف زاده همراه باشید.

 

بورسیه تحصیلی شایستگی علمی

در حالی که بورسیه های تحصیلی مبتنی بر نیاز و شایستگی، در پرداخت هزینه های دانشگاه به دانشجویان کمک می کند، بورسیه تحصیلی شایستگی بر اساس سطح عهد و توانایی که دانشجو نشان می دهد و صرف نظر از وضعیت مالی آنها، اعطا می شود. به طور معمول، بورسیه تحصیلی شایستگی برای دانشجویانی ارائه می شود که در زمینه های خاص مانند فعالیت آکادمیک، ورزشی یا هنر، سطح بالایی از موفقیت را نشان دهند.

برای دریافت جوایز مبتنی بر لیاقت و شایستگی درآمد متقاضی مهم نیست، در نتیجه افرادی که نیاز مالی دارند نیز می توانند بورسیه تحصیلی شایسته را بدست آورند. بنابراین این بورسیه یک گزینه برای خانواده هایی فراهم می کند که درآمد آنها مانع دریافت کمک مبتنی بر نیاز می شود. بورسیه تحصیلی شایستگی بر اساس عملکرد و نه نیاز مالی است، و این یک گزینه عالی برای خانواده ها از هر سطح درآمد است.

در بیشتر موارد، حامی بورسیه تحصیلی مجموعه ای از معیارها را دارد که برای انتخاب برندگان از بین متقاضیان واجد شرایط استفاده می کند. حامیان مالی می توانند اهداف مختلفی در ارائه بورسیه تحصیلی داشته باشند. برخی از شرکت ها برای سرمایه گذاری در آینده جوامعی که در آن مستقر هستند، بورس تحصیلی را به عنوان شکلی از توسعه جامعه ارائه می دهند. برخی دیگر برای کمک به حفظ کارمندان فعلی و استخدام کارمندان آینده بورسیه می کنند.

 

بورسیه تحصیلی افراد کم درآمد

این نوع بورسیه متعلق به دانشجویانی است که سطح درآمد پایینی دارند اما در عین حال از وضعیت تحصیلی مطلوبی برخوردار هستند. در چنین مواردی، دانشگاه ها میزان درآمد دانشجو را مورد بررسی قرار می دهد، اما معیار درستی برای بررسی وجود ندارد و عموما با توجه به میزان پیشرفته بودن کشور مبدا دانشجو، بورسیه تحصیلی به این افراد تعلق می گیرد.

 

بورسیه تحصیلی مشارکت

بورسیه تحصیلی، مشوق دانشجویان به ادامه تحصیل است و عموما معمولا برای گرفتن بورسیه تحصیلی مشارکت، شرایط درسی قابل قبولی نیاز است مثلا معدل هر ترم دانشجو باید بالاتر از میانگین کل کلاس باشد. بورسیه تحصیلی  مشارکت به همه مقطع ها و رشته های درسی تعلق دارد. این نوع بورسیه تحصیلی ممکن است هزینه های زندگی دانشجو را نیز تحت پوشش قرار دهد.

 

 

بورسیه تحصیلی همراه با انجام فعالیت جانبی

در این نوع بورسیه که یکی از مرسوم ترین هاست بدون انجام فعالیتی، هیچ بورسیه تحصیلی به شما تعلق نخواهد گرفت و لزوما در قبال فعالیتی که شما انجام می دهید به شما بورسیه تحصیلی تعلق گرفته می شود.

 

 

فرصت مطالعاتی چیست؟

فرصت مطالعاتی یک بخشی از مقطع دکترا است که گذراندن آن در فرآیند جذب هیئت علمی، بسیار تأثیرگذار است. این دوره برای دانشجوهای دکترا بسیار اهمیت دارد. لازمه کار برای پیدا کردن فرصت مطالعاتی، تعامل مستقیم با اساتید دانشکده های خارجی طرف قرارداد با دانشگاه های داخل کشور است.

فرصت مطالعاتی یک موقعیت منحصر به فرد برای دانشجویان مقطع دکتری و یا فارغ التحصیلان این مقطع می باشد که می توانند در مدت زمانی مشخص در یک کشور خارجی به مطالعه و تحقیقات بپردازند.

به طور کلی فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری یک دوره ۶ تا ۹ ماهه است که بوسیله یک دانشگاه در خارج از کشور برای مطالعه و تحقیق دانشجویان ایرانی فراهم شده است. در این دوره مشخص، دانشجویان فرصت تحقیقات و مطالعه در کنار اساتید سطح بالای خارجی را خواهند داشت و زمینه خوبی برای تبادل دانش و اطلاعات به روز فراهم می شود.

 

فواید فرصت مطالعاتی

 

  • فرصتی برای شناخت دانشگاه های خارج از کشور است.

 

  • فرصتی برای دریافت ارز دانشجویی است.

 

  • فرصتی برای تحصیل کوتاه مدت در بهترین دانشگاه های جهان است.

 

  • فرصتی برای انتشار مقاله با اساتید خارج از کشور است.

 

  • زمان خوبی برای شرکت در کنفرانس های معتبر بین المللی است.

 

  • فرصتی کارساز برای ادامه تحصیل و تحقیق در مراکز علمی خارج از کشور است.

 

  • تجربه خوبی برای زندگی و کار در آن سوی مرزها در اختیار دانشجویان قرار می دهد.

 

برای جذب هیات علمی، گذراندن فرصت مطالعاتی می تواند بسیار مفید باشد و تجربه نشان داده که در مقایسه با افرادی که فرصت مطالعاتی نرفته اند، احتمال جذب افرادی که در دوره دکتری به فرصت رفته اند بسیار بیشتر خواهد بود.

فرصت مطالعاتی این امکان را می دهد که افراد زبان خود را بسیار تقویت کنند و اگر پس از جذب به عنوان هیات علمی، نیاز به شرکت در کنفرانس، همایش و یا گذارندن دوره های کوتاه مدت داشتند، از این فرصت ها به دلیل ضعف در زبان چشم پوشی نکنند.

آشنایی با فرهنگ کشور میزبان یکی از جنبه های مهم در فرصت های مطالعاتی است که به دلیل فراغت بیشتر در این دوره، این امکان برای افراد به خوبی فراهم خواهد شد.

اصولا به دلیل تغییر فرهنگ یا عدم آشنایی با زبان کشور میزبان، چند ماه اول صرف به هنگامی با شرایط محیطی می شود. برای این که در دوره پسا دکتری به فرد یک پروژه مطالعاتی تخصیص داده می شود، بهتر است که از همان ابتدا ارتباط با افراد و محیط به بهترین شرایط فراهم باشد. فرصت مطالعاتی این شرایط را برای دانشجوی فراهم می کند که با حضور در کنفرانس های کشور میزبان یا حتی کشورهای مجاور، امکان آشنایی با صاحب نظران در حوزه تحقیق خود را دارد و دانشجو می تواند از این فرصت برای همکاری علمی، و یا اخذ پذیرش در دوره پسا دکتری استفاده کند.

 

روند اخذ فرصت مطالعاتی

  1. تهیه لیست اساتید و دانشگاه های منتخب: بهترین زمان برای آغاز اخذ پذیرش برای دوره فرصت مطالعاتی پس از دفاع پیشنهادیه می باشد. در این مرحله، دانشجو با توجه به اولویت خود دانشگاه های مدنظر در حوزه فعالیتش را تعیین می کند.

 

  1. مکاتبه با اساتید: در این مرحله باید به اساتید انتخاب شده در مراحل قبل، ایمیلی با محتوای همکاری در دوره فرصت مطالعاتی ارسال شود. نحوه نوشتن ایمیل بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر مورد نوشتن ایمیل علمی، به بسته آموزشی فرصت مطالعاتی مراجعه کنید.

 

  1. درخواست نامه پذیرش از استاد: این نامه از طرف دانشگاه میزبان صادر می شود و بیان می کند که دانشجو را به عنوان محقق در دوره فرصت مطالعاتی پذیرفته اند. این نامه امکاناتی که قرار است در دانشگاه میزبان در اختیار شما قرار دهد را به صورت رسمی بیان می کند. اکثر دانشگاه ها فرمت های مشخصی برای این نامه ها وجود دارند و نیازی نیست دانشجو این نامه را تنظیم نماید.

 

  1. ارائه درخواست به تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای صدور نامه کمک مالی: پس از این که نامه پذیرش را از دانشگاه میزبان دریافت کردید و با توجه به ساختار اداره دانشگاه متقاضی در ایران، فرم های مربوط به دوره فرصت مطالعاتی را تکمیل نموده و به همراه نامه پذیرش دانشگاه میزبان، به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده تحویل داده شود.

 

پیش نیاز فرصت مطالعاتی

  • گذراندن امتحان جامع با موفقیت
  • دفاع از پروپوزال
  • داشتن نمره زبان معتبر

 

مراحل اخذ فرصت مطالعاتی

  1. مکاتبه با اساتید خارجی مرتبط به کارتان که علاقه دارید با ایشان و در آزمایشگاه یا دانشگاه شان، دوره فرصت خود را بگذرانید.
  2. پس از دریافت جواب مثبت درخواست دعوتنامه رسمی از استاد خارجی (در دعوتنامه تاریخ دقیق شروع دوره مدت تقریبی آن و مشخصات دقیق شما ذکر شده باشد)
  3. ارائه مدارک به رابط سازمان امور دانشجویان و دانشگاهتان جهت تحویل به سازمان و پیش از آن ثبت نام و آپلود آنها در کارتابل سازمان امور دانشجویان
  4. انتظار جهت صدور نامه حمایت از طرف سازمان امور دانشجویان (بین ۲ هفته تا یک ماه)
  5. گرفتن نامه حمایت از رابط دانشگاه و سازمان و ارائه آن به همراه بقیه مدارک مورد نیاز به سفارت (برای سفارت های مختلف مدارک متفاوت خواهد بود)
  6. بعد از اپلای کردن، چک کردن وضعیت در سایت و وقتی تصمیم گیری شد مراجعه به سفارت برای انجام بیومتری شامل انگشت نگاری، عکس گرفتن، امضای الکترونیکی.فقط هم پاسپورت و شماره پرونده را همراه داشته باشید کافی است.
  7. انتظار دو تا چهار هفته ای برای آماده شدن کارت اقامت، رفتن به سفارت و تحویل گرفتن کارت.
  8. بعد از تماس با سفارت و اطمینان از اینکه کارت شما صادر شده  است، مراجعه به سفارت و دریافت کارت.
  9. تهیه بلیط هواپیما.
  10. بارگذاری بلیط و ویزا در سامانه امور دانشجویان
  11. ارائه حضوری بلیط و ویزا به رابط دانشگاه و سازمان.
  12. واریز ۳۵ درصد مبلغ حمایت با نرخ دولتی به حساب بانک تجارتتان.
  13. بعد از این که مطمئن شدید دانشگاه نامه تائید ویزا و گذرنامه و بلیط را به سازمان زده حدودا ۳-۴ روز قبل از روز پرواز به سازمان مراجعه کنید تا کارهای مربوطه انجام شود و نامه دریافت ارز به نامتان صادر گردد. (حدودا دو ساعت کار اداری پیش رو خواهید داشت)
  14. تحویل نامه ارز به بانک تجارت شعبه خیابان سعدی (شناسنامه و کارت ملی همراهتان داشته باشید.) و دریافت ارز. تحویل ارز تا قبل از ساعت ۱.۳۰ امکان پذیر است.

 

 

شرایط استفاده از فرصت مطالعاتی

  • متقاضی می بایست دانشجوی دوره دکتری باشد که از زمان شروع تحصیل وی بیش از سه سال و نیم نگذشته باشد.
  • متقاضی می بایست بورسیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و دستگاه های اجرایی باشد.
  • داوطلبان آزاد ( غیر بورسیه ) که مایل هستند از دوره های کوتاه مدت استفاده نمایند می توانند به صورت هزینه شخصی و با پرداخت هزینه از طرف دانشگاه محل تحصیل و یا استاد راهنما و یا تسهیلات غیر ارزی و ریالی وزارت علوم اعزام شوند.
  • دارا بودن حد نصاب نمره زبان مورد قبول دانشگاه محل تحصیل براساس آزمون های رسمی زبان ازامی است.
  • موافقت نامه استاد راهنما و دانشگاه داخلی در خصوص لزوم استفاده از دوره فوق.
  • تایید دستگاه بورس دهنده در صورتی که دانشجو بورسیه سایر دستگاه های اجرایی باشد.
  • داشتن پذیرش تحصیلی یا دعوت نامه همکاری از دانشگاه و یا موسسه آموزش عالی ، پژوهشی مورد تایید دانشگاه محل تحصیل.
  • تایید استاد راهنمای داخل در خصوص همگنی پذیرش ارائه شده با موضوع پرپوزال تصویب شده.
  • اعزام دانشجو فقط پس از گذراندن ارزیابی جامع و تصویب پرپوزال تحقیقاتی دوره دکتری و قبل از دفاع از پایان نامه انجام گیرد.
  • به خانواده دانشجو فقط تسهیلات غیر ارزی و ریالی تعلق می گیرد.
  • پرداخت هزینه های مربوط به متقاضیان سایر دستگاه های اجرایی به نرخ مصوب بانک مرکزی (بدون یارانه) به عهده دستگاه مربوط می باشد.

 

 

مزایای فرصت مطالعاتی

 

  • فرصتی برای شناخت دانشگاه های خارج از کشور.
  • تحصیل در بازه زمانی کوتاه مدت در بهترین دانشگاه های جهان.
  • زمینه همکاری با اساتید خارج از کشور برای امور پژوهشی.
  • فرصت حضور در کنفرانس های معتبر بین المللی.
  • زمینه سازی برای ادامه تحصیل و پژوهش در مراکز علمی خارج از کشور
  • تاثیرگذاری برای جذب هیات علمی.

 

مهم ترین مزیتی که فرصت مطالعاتی از لحاظ فردی برای دانشجویان دارد، ارتقای سطح علمی آنهاست. چرا که دانشجویان در طول فرصت مطالعاتی خود، از بالاترین امکانات تحقیقاتی و پژوهشی و یا امکانات آزمایشگاهی بهره مند خواهند شد. از طرفی دیگر، احتمال جذب آن ها در هیئت علمی دانشگاه ها بالا خواهد رفت.

 

مهاجرت تحصیلی چیست؟

امروزه بسیاری از دانشجویان و محصلان به دنبال فرصتی مناسب برای اخذ ویزای تحصیلی و مهاجرت به کشور اروپایی یا آمریکایی دلخواه خود هستند. اما چه چیزی موجب محبوبیت مهاجرت تحصیلی به کشورهای خارجی می ‌شود؟ مهاجرت تحصیلی چگونه می‌ تواند به رشد و توسعه دانشجویان و محصلان کمک کند؟ در ادامه این مقاله قصد داریم درباره مفهوم مهاجرت و اخذ ویزای تحصیلی و همچنین مهم‌ ترین دلایل و مزایای آن بپردازیم. با آکادمی شریف زاده همراه باشید.

مهاجرت تحصیلی، همانطور که از نامش به خوبی پیداست، مهاجرت به شهر یا کشوری دیگر به منظور تحصیل است. امروزه بسیاری از دانشجویان از کشورهای مختلف برای مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی اقدام می ‌کنند. اگر شرایط مربوط به مهاجرت تحصیلی را داشته باشید، به شما ویزای تحصیلی تعلق خواهد گرفت. با استفاده از ویزای تحصیلی می توانید تا زمانی که تحصیلتان در کشور مقصد به طول می انجامد بدون هیچگونه مشکلی در آنجا اقامت داشته باشید. اخذ ویزای تحصیلی را می توان یکی از رایج‌ ترین و محبوب‌ ترین روش‌ ها برای مهاجرت به کشورهای دیگر دانست. شاید یکی از مهم‌ ترین دلایل محبوبیت این روش، هزینه نسبتا پایین آن نسبت به دیگر روش‌ های مهاجرت و اخذ اقامت است.

اگر شما نیز قصد مهاجرت تحصیلی و ادامه تحصیل در دیگر کشورهای خارجی را دارید، بهتر است ابتدا درباره‌ کشورهای گوناگون و دلایل محبوبیت آنها مطالعه کنید. علاوه بر این بهتر است رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد خود را نیز مشخص کنید. اخذ ویزای تحصیلی در هر کشوری شرایط و قوانین مربوط به خود را دارد. در ادامه قصد داریم درباره مهم‌ ترین مزایای مهاجرت تحصیلی صحبت کنیم.

مهم ترین مزایای مهاجرت تحصیلی چیست؟

شاید پس از پاسخ به سوال مهاجرت تحصیلی چیست، این سوال به ذهن شما خطور کند که چرا بسیاری از دانشجویان آرزوی مهاجرت تحصیلی به کشوری دیگر را در سر می‌ پرورانند؟ دلایل و مزایای مهاجرت تحصیلی چیست؟ می توان مزایا و البته معایب زیادی را برای مهاجرت تحصیلی برشمرد. بسیاری از دانشجویان مستعد و آینده‌ نگر به دنبال اخذ ویزای تحصیلی از بهترین کشورهای جهان هستند. اما بهتر است در نظر داشته باشید که مهاجرت تحصیلی به کشورهای دیگر می تواند تمام ابعاد زندگی شما را به کلی تحت تاثیر قرار دهد؛ بدین ترتیب توصیه می‌ شود که پیش از گرفتن چنین تصمیم مهمی تمام جوانب و زوایای آن را در نظر داشته باشید. بهتر است پس از انتخاب گزینه‌ های مورد نظر خود، تحقیق جامعی درباره شرایط زندگی و هزینه های مربوط به اقامت در کشورهای مختلف انجام دهید. بدین ترتیب می توانید بهترین مقصد را برای ادامه تحصیلات خود انتخاب کنید.

البته همانطور که گفتیم انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی نیز به اندازه انتخاب کشور مقصد حائز اهمیت است. پس از کسب اطلاعات لازم و کافی درباره دانشگاه های مختلف و همچنین رشته مورد علاقه خود، زمان تصمیم گیری درباره آینده پس از اتمام تحصیل خواهد بود. اگر پس از اجرایی کردن تمام این مراحل باز هم بر روی تصمیم خود استوار بوده و خواستار مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها هستید، بهتر است درباره مزایا و معایب مهم طی کردن این مسیر نیز بدانید. در این قسمت قصد داریم درباره مهم‌ ترین مزایای مهاجرت تحصیلی صحبت کنیم:

·         افزایش کیفیت زندگی

افزایش کیفیت زندگی یکی از مهم‌ ترین دلایلی است که افراد را نسبت به مهاجرت تحصیلی کانادا و  به کشورهای دیگر مشتاق می کند. مهاجرت به کشورهای مدرن و پیشرفته که از سطح رفاه و امنیت اجتماعی بالایی برخوردار هستند می ‌تواند تجربه‌ ای جذاب و لذت‌ بخش باشد. توجه داشته باشید که با برخورداری از برخی از شرایط می‌ توانید پس از اتمام تحصیل خود  ویزای خود را تغییر داده و در کشور مقصد اقامت داشته باشید. با حضور بیش تر در کشور مقصد، می توانید اقامت دائم آن را نیز اخذ کنید. بدین ترتیب یکی از مهم ترین دلایل مهاجرت تحصیلی را می توان امکان اخذ اقامت دائم کشور مورد نظر و برخورداری از امکانات بالا و رفاه بیش تر برشمرد.

·         تجربه زندگی مستقل

یکی دیگر از مزایای مهاجرت تحصیلی، تجربه زندگی مستقل است. در یک کشور جدید، شما می توانید زندگی کاملاً مستقلی را تجربه کنید که در آن رسیدگی به تمام امور به دست خودتان خواهد بود. چنین شرایطی را می ‌توان فرصتی طلایی برای کسب تجربه های جدید و همچنین افزایش مهارت‌ در روابط اجتماعی و همچنین اداره امور زندگی دانست. البته این مورد می‌تواند برای افرادی که نسبت به خانواده و دوستان خود وابستگی بیش از حدی دارند به عنوان یک عیب برشمرده شود. بهتر است پیش از مهاجرت تحصیلی مطمئن شوید که می توانید یک زندگی مستقل را به خوبی اداره کنید.

·         دریافت موقعیت های شغلی بهتر

یکی از دلایل بسیار مهم که بسیاری از افراد را نسبت به مهاجرت تحصیلی به کانادا یا دیگر کشورهای آمریکایی و اروپایی مشتاق می ‌کند، امکان دریافت موقعیت های شغلی بهتر پس از اتمام تحصیل است. مهاجرت تحصیلی و اخذ مدرک از دانشگاه هایی با سطح بالای آموزشی و با رتبه جهانی، می تواند رزومه شما را پربارتر کرده و در نتیجه موقعیت های شغلی بهتری را در اختیار شما گذارد. علاوه بر این با اقامت در کشورهای دیگر می‌ توانید به زبان دوم به ویژه انگلیسی نیز به خوبی تسلط پیدا کنید؛ این امر به خودی خود می تواند مزیتی ویژه در رزومه تحصیلی و شغلی شما باشد.

·         برخورداری از آموزش عالی

از دیگر مزایای مهاجرت تحصیلی، امکان برخورداری از آموزش عالی است. بسیاری از دانشجویان مستعد، تحصیل در کشورهای خارجی را در زمینه ای دنبال می کنند که در کشورشان در سطح پیشرفته به آن دسترسی نداشته‌ اند. علاوه بر این با تحصیل در دانشگاه های معتبر خارجی می توانید از سطح بالای آموزشی و همچنین مدرک تحصیلی معتبرتر نیز بهره مند شوید. علاوه بر این مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپایی و آمریکایی این امکان را به شما خواهد داد که مهارت خود را در زبان های خارجی نیز تقویت کرده و با فرهنگ های جدید آشنا شوید.

 

مهم ترین شرایط مهاجرت تحصیلی چیست؟

مهاجرت و اخذ ویزای تحصیلی نیز شرایط و قوانین مخصوص به خود را دارد. البته بهتر است بدانید که هر کشور یا هر دانشگاه ممکن است شرایط ویژه و مخصوص خود را برای پذیرش دانشجویان بین‌ المللی ارائه دهد. بدین ترتیب برای آگاهی از شرایط لازم باید درباره کشور و دانشگاه مورد نظر خود تحقیق کنید. البته برای مهاجرت به هر کشور و تحصیل در هر دانشگاهی به شرایط و مدارکی مشترک نیاز خواهید داشت.

برخی از مهم ترین شرایط اخذ ویزای تحصیلی عبارت است از:

 

  • پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر: مهم‌ ترین شرط مهاجرت تحصیلی به آمریکا یا هر کشور دیگری، اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر است.

 

  • تمکن مالی: افراد با توجه به کشور مقصد و دانشگاه مورد نظر خود باید بتوانند هزینه های مربوط به زندگی و دانشگاه را به خوبی تامین کنند. نامه تمکن مالی می‌‌ تواند این امر را اثبات کند که شما حداقل برای سال اول تحصیل خود مشکلی در تامین هزینه هایتان نخواهید داشت.

 

  • مدرک زبان: یکی از دیگر از شرایط بسیار مهم برای اخذ ویزای تحصیلی هر کشور آمریکایی یا اروپایی، مدرک زبان است. دانشجویان بین‌المللی باید بتوانند تسلط خود را به زبان اصلی کشور مقصد اثبات کنند. البته معمولاً مدرک زبان انگلیسی برای اخذ پذیرش تحصیلی کافی خواهد بود.

 

  • سن: از دیگر شرط های مهاجرت تحصیلی به آلمان یا دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی، قرار داشتن در بازه سنی مورد نظر است. به عبارتی میان فارغ‌ التحصیلی و درخواست پذیرش شما نباید گپ زیادی وجود داشته باشد. البته برخی از دانشگاه ها محدودیتی در این مورد اعمال نمی کنند و بهتر است برای آگاهی از این شرط، قوانین مربوط به پذیرش دانشگاه مورد نظرتان را مطالعه کنید.

 

  • مدارک تحصیلی معتبر: از جمله مدارکی که برای اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر و مهاجرت تحصیلی به آن نیاز خواهید داشت، مدارک تحصیلی و ریز نمرات شما هستند. این مدارک باید معتبر باشند و به زبان انگلیسی ترجمه شده و برای دانشگاه مورد نظر ارسال شوند.

 

  • رزومه معتبر: برای اخذ ویزای تحصیلی جهت ادامه تحصیل در برخی از مقاطع به ارائه رزومه خود نیز نیاز خواهید داشت. رزومه شما باید دقیق و معتبر بوده و به زبان انگلیسی ترجمه شود.

 

(شما می توانید با مشاهده بسته آموزشی رزومه نویسی از این مرحله به سادگی عبور کنید)

 

  • استاد راهنما: این مورد مخصوص دانشجویان متقاضی مقطع دکتری خواهد بود. اگر متقاضی مهاجرت تحصیلی به سوئد یا دیگر کشورها برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری هستید، باید یک استاد راهنما داشته باشید. استاد راهنمای شما می ‌تواند در گرفتن ویزای تحصیلی و همچنین پذیرش از دانشگاه مورد نظرتان به شما کمک کند.

 

  • سایر مدارک: از دیگر مدارکی که برای اخذ ویزای تحصیلی به آن‌ ها نیاز خواهید داشت می‌ توان به پاسپورت معتبر، شناسنامه و کارت ملی، انگیزه ‌نامه، اسناد منزل، و همچنین ویزاهای سابق و صفحه مهر ورود و خروج اشاره داشت.

 

 

برای اخذ یک بورسیه بدون دردسر یا یک فرصت مطالعاتی عالی و حتی یک مهاجرت تحصیلی موفق اولین و مهم ترین نیاز شما آشنایی کامل و اطلاعات دقیق راجب نحوه انجام این کار ها است.

آکادمی شریف زاده با تهیه بسته های آموزشی نحوه اخذ بورسیه، فرصت مطالعاتی و مهاجرت تحصیلی و برگزاری سمینارهای متعدد کار شما دانش پژوه عزیز را آسان نموده است. شما با تهیه این بسته می توانید به راحتی به تمام نکات مهم بورسیه یا مهاجرت و حتی فرصت مطالعاتی پی ببرید. با آکادمی شریف زاده همراه باشید.

 

لینک های مفید دیگر را نیز مطالعه کنید.

 

وبینار اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی آمریکا

سلسله وبینار های اخذ بوسیه تحصیلی

وبینار اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی کانادا

وبینار اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی آمریکا و آلمان

وبینار اخذ بورسیه تحصیلی با همکاری انجمن مغز دانشگاه خوارزمی

وبینار اخذ بورسیه تحصیلی خارجی و فرصت مطالعاتی

 

بسته آموزش رزومه نویسی به فارسی و انگلیسی

 

 

 

 

Section

1
بسته آموزشی اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی: معرفی
2
اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی: جلسه 1
01:04:14
3
اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی: جلسه 2
01:22:41
4
اخذ بورسیه و فرصت مطالعاتی: جلسه 3
02:30:29

اولین نفری باشید که یک دیدگاه اضافه می کند.

لطفاً برای ثبت دیدگاه، وارد سیستم شوید
ثبت نام
ثبت نام شد: 8115 دانشجو
مدت زمان: 5 ساعت
سخنرانی ها: 4
ویدیو: 5 ساعت
سطح: همه سطوح