اخبار و رویدادها
International English Language Testing System (IELTS)آیلتس
- ۲۱ تیر ۱۴۰۱
- ارسال شده توسط: احمد شریف زاده
- دسته بندی: مقالات آموزشی
آیلتس
International English Language Testing System (IELTS)
نکات بسیار مهم:
هیچ سازمانی در ایران حق صدور مدرک آیلتس را ندارد.
هر موسسه و یا دانشگاهی که ادعای صدور گواهینامه ای تحت عنوان آیلتس را داشته باشد، مختلف شناخته شده و تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
سازمانهایی که در ایران در برگزاری آزمون آیلتس همکاری دارند (دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سنجش آموزش کشور) حق صدور مدرک آیلتس را ندارند.
برخی موسسات بر ترفندهایی نظیر “صدور مدرک آیلتس بعد از فراغت از تحصیل از موسسه” ، “معرفی زبان آموز به شرکت در آزمون آیلتس” ، “صدور مدارک جعلی مشابه” و ادعاهایی نظیر “زیر نظر سازمان آیلتس” و … اقدام به فریب و کلاهبرداری می کنند تا از این طریق در بازار رقابتی کنونی کشور زبان آموزان زیادی را جذب کنند و به اقتصاد خودشان رونق ببخشند.
دلایل شرکت در آزمون آیلتس:
اغلب دانشگاه های معتبر دنیا، برای اطمینان از سطح توانایی دانشجویان غیر بومی، مدرک آزمون آیلتس آکادمیک را در لیست مدارک مورد نیاز برای ارائه، معرفی می کنند. البته اهمیت آزمون به اینجا ختم نمی شود، تمامی کسانی که قصد مهاجرت به دیگر کشور های جهان و به خصوص امریکا، کانادا و استرالیا را دارند، باید در آزمون آیلتس جنرال شرکت کنند و نمره ی مناسب را به دست بیاورند.
نمره آزمون آیلتس:
به طور کلی، آزمون آیلتس دارای دامنه ای از نمرات ۰ تا ۹ می باشد که به ترتیب افزایش، سطح بهتری از توانایی استفاده از زبان انگلیسی را نشان می دهد. این آزمون در چهار بخش گفتار(speaking) ، شنیدار(listening) ، نوشتار (writing) و خواندن (reading) گرفته می شود و سالانه ملیون ها نفر در سراسر جهان در این آزمون شرکت می کنند. هر یک از بخش های نام برده، دارای امتیاز های ۰ تا ۹ هستند که نمره ی نهایی آزمون بر اساس میانگین، نمرات فرد محاسبه می شود. مدرک این آزمون دارای تاریخ انقضا دو ساله است و فرد بعد از دو سال، باید مجددا در این آزمون شرکت کند.
تفاوت آیلتس و تافل رشد روز افزون نفوذ زبان انگلیسی در دنیا و تقاضای بیشتر برای شرکت در آزمون های بین المللی زبان انگلیسی، این سوال را در ذهن متقاضیان شرکت در آزمون های زبان انگلیسی تافل و آیلتس مطرح کرده است و بر سر انتخاب مانده اند. در همین راستا، بر آن شدیم تا مقاله ای برای بررسی موشکافانه ی این آزمون ها ارایه کنیم.
آزمون زبان انگلیسی تافل (TOEFL: Test of English as a Foreign Language)
این آزمون در سه نوع کاغذی (pbT: Paper-based TOEFL)، کامپیوتری (cbT: Computer-based TOEFL) و اینترنتی (ibT: Internet-based TOEFL) موجود می باشد که دو نوع اول منسوخ شده و چند سال است که فقط تافل اینترنتی برگزار می گردد. آزمون TOEFL تا حدودا سال ۲۰۱۲ یکی از معتبرترین و معروف ترین تست های سنجش دانش زبان انگلیسی دانشجویان در سراسر دنیا مطرح بود اما در سه سال اخیر کمی از محبوبیت آن کاسته شده است اما همچنان برگزار شده و توسط بسیاری از دانشگاه های جهان پذیرفته می شود.
تافل در حال حاضر بـرای ورود به بیش از ۴۴۰۰ کالج و دانشگاه در ایالات متحده امریکا، کانادا، و دیگر کشورها جهان، استفاده شده و افراد غیر بومی که دارای مشاغل حرفهای میباشند نیز بـرای ادامه فعالیت های حرفه ای خود در این آزمون شرکت می کنند.
آزمون زبان انگلیسی آیلتس (IELTS: International English Language Testing System)
آزمون آیلتس به صورت کاغذی (Paper base) در دو ماژول آکادمیک و جنرال طراحی شده است که نوع اول برای سنجش میزان آمادگی کسانی که می خواهند ادامه تحصیل بدهند برگزار شده، و نوع دوم برای اقدام به مهاجرت برای کار و زندگی در کشورهای خارجی (کشوری که شغل و حرفه ای که شخص می خواهد در آن به انگلیسی انجام می شود) اجرا می شود. برای ورود به خاک عموم کشورها و دانشگاه هایشان (به ویژه کشورهاى انگلیسى زبان مثل ایالات متحده، کانادا، استرالیا، انگلستان، …) ارایه مدرک IELTS یکى از مهم ترین شروط در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می باشد. این آزمون به صورت مشترک از سوى سه سازمان معتبر
IELTS Australia (idp Australia) – Cambridge ESOL – British Council طراحى و توسط نمایندگى هایشان در بیش از ۲۷۰ مرکز مختلف در بیش از ۱۱۰ کشور جهان من جمله ایران (در شهرهای مختلف مثل تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، …) برگزار مى شود. طبق آمار خود آیلتس، سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر در آزمون آیلتس شرکت می کنند.
تافل توانایی داوطلبان را در استفاده ی کاربردی انگلیسی امریکایی (American English) می سنجد؛ این در حالیست که آزمون آیلتس، انگلیسی را با چهارچوبی بین المللی سنجیده و نتیجتا روز به روز به محبوبیت آن افزوده شده و مراکز بیشتری (حتی ایالات متحده آمریکا) این مدرک را می پذیرند. اشتباه عوام در بخش مهارت شنیداری (IELTS Listening) این است که چون آزمون توسط مراکز انگلیسی تهیه می شود، فکر می کنند لهجه ی این بخش British است در حالی که از لهجه های مختلف انگلیسی استفاده می شود (American, British, Australian).
آیا تافل فقط برای دانشگاه های آمریکا می باشد؟ طبق مطلبی که در وب سایت رسمی ای. تی. اس، (E.T.S.) گذاشته شده است، شش هزار موسسه در ۱۱۰ کشور دنیا و حدودا تمام دانشگاه های انگلستان، استرالیا، نوزلند و کانادا تافل را می پذیرند.
آیا دانشگاه های ایالات متحده آمریکا آیلتس را می پذیرند؟ بله! در سه سال اخیر، کشور، کالج ها و دانشگاه های ایالات متحده هم نتایج این آزمون را می پذیرند. اعتبار این دو آزمون آزمون های آیلتس و تافل هر دو پس از دو سال منقضی می شوند.