بسته آموزشی پایان نامه نویسی

سر فصل ها:

  • روشهای پیدا کردن موضوعات تحقیق
  • بهترین موضوعات جهت نگارش پایان نامه ارشد، رساله دکتری و تحقیقات آتی
  • چگونگی پیدا کردن بهترین موضوعات
  • شاخص های کمی و کیفی ارزیابی پایان نامه
  • چگونگی پیدا کردن استاد راهنما و مشاور و معیار انتخاب آنها
  • عوامل موثر در موفقیت نویسنده پایان نامه
  • معیارهای داوران جهت ارزیابی پایان نامه
  • نکات ضروری در نگارش پایان نامه
  • نحوه نگارش قسمت های مختلف پایان نامه و الگوهای مفید بهمراه مثال واقعی
  • سرقت ادبی و منبع نویسی

اهداف:

توانایی در انجام تحقیقات علمی در زمینه تخصصی ازجمله نیازهای مهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی محسوب می شود. موفقیت در این امر علاوه بر برخورداری از دانش تخصصی درباره موضوع مورد مطالعه و تسلط بر مبانی نگارش، مستلزم آگاهی از قواعدی است که در نگارش یک پایان نامه مفید و کارامد اثرگذار خواهد بود. از این رو، آشنایی با آنها از طریق آموزش اصول پایان نامه نویسی و ممارست در امر نگارش پایان نامه حاصل می شود. در همین راستا، این بسته با هدف ارتقای مهارتهای نگارش پایان نامه طراحی شده است و به دانشجو در تمامی مراحل نوشتن یک پایان نامه علمی کمک می کند و آمادگی لازم جهت تهیه و تنظیم آن را به شکلی صحیح به وی می دهد. شرکت کنندگان در بسته قادر خواهند بود با به کار بستن موارد ارائه شده، موفقیت خود را در انجام تحقیقات علمی که اولین گام آن بعد از نگارش یک پروپوزال، به رشته تحریر در آوردن پایان نامه دقیق و حرفه ای است چندین برابر افزایش دهند.

 

ویژگیهای دوره:

  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی
  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در رشته ها و گرایشهای مختلف
  • قابل استفاده برای تمامی دانشجویان در سطوح مبتدی و پیشرفته
  • ایجاد فرصتی مناسب در انجام تحقیقات علمی
  • گشودن پنجره ای به روی دانشجویان در انجام تحقیقات حرفه ای

 

توضیحات از زبان مدرس:

میدونید که از تولید هر محصولی یه انتظاری داریم و پایان نامه یه محصول علمی هست که تبعا ازش انتظاراتی داریم. مثلا انتظار داریم هر کار تحقیقی که در قالب پایان نامه منتشر میشه یکی از مشکلات جامعه رو حل کنه از این رو انتظار داریم تصمیم گیران در حوزه های مختلف حاضر باشند در ازای در اختیار داشتن این اطلاعات هزینه ای کنند و حتی یه هدیه ای هم به نویسنده بدن. اگه میبینید کاری که انجام میدید مورد استقبال تصمیم گیرندگان نیست مثلا شهرک صنعتی حاضر نیست در ازاش هزینه ای کنه این نشون میده که به احتمال زیاد راه رو اشتباه میرید یعنی مشکلی از مشکلات جامعه رو هدف قرار ندادید (که متاسفانه اکثر تحقیقات داخلی همچین مشکلی رو دارند). پس بهتره قبل از شروع یه سری اصول رو بدونید تا بعدا محصول رو دستتون باد نکنه.

پایان نامه‌نویسی

یکی از اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین دغدغه‌های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پایان نامه نویسی است و اکثر آن‌ها از انجام این‌کار ترس و وحشت زیادی دارند. نوشتن پایان نامه کار چندان سخت و دشواری نیست و تنها نکته‌ای که در رابطه با این کار وجود دارد و باید درنظر گرفته شود، لزوم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی و آشنایی با نحوه انجام آن می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم شما را با طریقه پایان نامه نویسی، اصول، مراحل و تمام نکات لازم آن آشنا کنیم. انتظار داریم بعد از خواندن این مقاله میزان نگرانی و استرس شما کاهش یابد و با اعتماد به نفس بیشتری اقدام به این‌کار کنید. اگر شما هم دانشجوی مقطع ارشد یا دکتری هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با روند کلی و اصول نوشتن یک پایان‌نامه آشنا شوید.

پایان‌نامه چیست

پایان‌نامه شرحی از نتیجه یک پژوهش و تحقیق است که به زبان فارسی یا حتی انگلیسی تهیه می‌شود و دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی نتیجه تحقیقات خود را در زمینه موضوع مشخصی در آن اعلام می‌کنند. موضوع پایان‌نامه‌ها بستگی به رشته تحصیلی دانشجویان دارد و معمولاً توسط خودشان یا استاد راهنما انتخاب می‌شود. پایان نامه نویسی باید زیر نظر یک استاد راهنما انجام شود و طبق راهنمایی‌ها و دستورالعمل‌های خاصی باشد.

مراحل پایان‌نامه نویسی

برای نوشتن یک پایان نامه مراحل مختلفی وجود دارد و در هر مرحله اقدامات خاصی لازم‌الاجرا است. به‌طور کلی مراحل پایان نامه نویسی شامل ۵ مرحله بوده که در زیر به شرح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. انتخاب موضوع:

نخستین مرحله از پایان نامه نویسی انتخاب موضوع می‌باشد. یافتن موضوع به عوامل مختلفی مانند: نظر شخصی، نظر استاد راهنما، توجه به مسائل و نیازهای روز جامعه و… بستگی دارد و به‌طور کلی باید خلاقانه و جدید باشد. بهتر است هنگام انتخاب یک موضوع برای پایان‌نامه به نکات مانند: علاقه شخصی خود، اطلاعات خود در آن زمینه، منابع در دسترس آن و توانایی‌های خود توجه کنید و با درنظر داشتن این نکات یک موضوع مناسب انتخاب کنید. یک نکته مهم درباره انتخاب موضوع پایان‌نامه برای دانشجویان مقطع دکتری این است که موضوع انتخابی آن‌ها باید مورد تایید هیئت‌علمی مربوطه رشته خودشان باشد.

  1. جمع آوری اطلاعات:

یکی از مهم‌ترین مراحل پایان نامه نویسی همین مرحله است. برای گردآوری اطلاعات یک پایان‌نامه روش‌ها و راه‌های زیادی وجود دارد. این روش‌ها شامل: مشاهده، مطالعه، مصاحبه و استفاده از پرسش‌نامه می‌باشد. در ادامه به ارائه توضیحات بیشتری درباره هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم:

  • روش مشاهده:

در روش مشاهده پژوهشگر به‌صورت زنده رفتار طبیعی کیس موردنظر خود را که شامل موجودات زنده، اشیاء مختلف و سایر متغیرها است، بررسی می‌کند. این روش نیاز به دقت و بررسی بالایی دارد تا نتایج حاصل از آن مورد اعتماد باشد و از مزیت‌های آن جمع آوری اطلاعات فراوان در زمان اندک است.

  • روش مطالعه:

روش مطالعه نیز همان‌طور که از نامش مشخص است، مربوط به مطالعه منابع مختلفی مانند کتاب‌ها، مجلات، مقالات و… بوده و اطلاعات لازم در روش مطالعه از این طریق جمع‌آوری خواهند شد. مزیتی که این روش نسبت به سایر روش‌ها دارد، ارزان و قابل دسترس بودن آن است و اطلاعات لازم در زمان کوتاهی از طریق تهیه کتاب از کتابخانه‌ها و حتی سایت‌های مختلف تهیه می‌شوند.

  • روش مصاحبه:

این شیوه از مراحل جمع آوری اطلاعات لازم برای پایان نامه نویسی مربوط به برقراری ارتباط مستقیم با افراد مختلف و آشنایی با علایق، اعتقادات و نگرش‌های آنان و در نتیجه کسب اطلاعات لازم است. روش مصاحبه دارای دو نوع حضوری و غیر حضوری بوده و نسبت به سایر روش‌ها نیازمند صرف زمان و هزینه بیشتری می‌باشد اما مزیت آن مشاهده عکس‌العمل مستقیم افراد در زمان مصاحبه و کسب نتایج دقیق‌تر خواهد بود.

  • روش پرسش‌نامه:

از رایج‌ترین روش‌های جمع‌آوری اطلاعات در تحقیقات و پژوهش‌های مختلفی مانند پروپوزال نویسی روش پرسش‌نامه است. در روش مذکور افراد پرسشنامه‌هایی را به‌صورت هدفمند طراحی می‌کنند و در اختیار افراد مختلف قرار می‌دهند و از این طریق اطلاعات مورد نیاز خود را تهیه خواهند کرد. از معایب این روش که معمولاً هم برای پژوهش‌ها و مطالعات گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، کامل نبودن، عدم پاسخگویی صحیح توسط افراد و عدم علاقه افراد به مشارکت در آن می‌باشد.

  1. نگارش و تدوین فصول:

سومین مرحله از مراحل مختلف پایان نامه نویسی مربوط به نگارش و تدوین پایان‌نامه است. معمولاً یک پروپوزال دارای فصول مختلفی بوده که هر یک از آن‌ها شامل اطلاعات خاصی است. به‌طور کلی این فصل‌ها شامل موارد زیر است:

  • فصل اول: کلیات پژوهش
  • فصل دوم: روش تحقیق
  • فصل سوم: مدل‌ها و ایده‌های پژوهش
  • فصل چهارم: یافته‌ها و اطلاعات پژوهش
  • فصل پنجم: خلاصه پژوهش و تفسیر آن
  • فصل ششم: نتیجه‌گیری
  • فصل هفتم: منابع

 

  1. ذکر منابع:

در این مرحله و پس از تدوین سایر فصول نوبت به ذکر منابع مورداستفاده برای گردآوری اطلاعات پایان‌نامه خواهد رسید. تمامی منابعی که در جریان گردآوری اطلاعات از آن‌ها استفاده شده‌است، باید در این مرحله ذکر شوند. هر یک از روش‌های چهارگانه جمع‌آوری اطلاعات که در جریان پژوهش بوده‌اند، به‌صورت دقیق در قسمت منابع بیان خواهند شد.

  1. ویرایش پایاننامه:

آخرین مرحله از پایان نامه نویسی ویرایش آن است. در این مرحله باید متن نگارش شده چندین‌بار خوانده شود و در صورت نیاز غلط‌های املایی، دستوری، نگارشی و حتی محتوایی آن برطرف شود. استفاده از نرم‌افزارهای مختلفی مانند پاک‌نویس و ویراستار در این مرحله کمک بسیار زیادی به ویرایش متن پایان‌نامه خواهد کرد. برخورداری از ارتباط معنایی و محتوایی قسمت‌های مختلف پروپوزال الزامی می‌باشد و هنگام ویرایش باید به این نکته نیز حتماً توجه شود.

 

اقدامات کلی در پایان نامه نویسی

مراحل پایان نامه نویسی را به‌صورت کامل و دقیق ذکر کردیم اما به‌طور کلی اقداماتی که برای تالیف و عرضه یک پایان‌نامه باید اجرا شود، شامل موارد مختلف و مهمی است که در زیر آن‌ها را ذکر خواهیم کرد:

  • انتخاب موضوع و عنوان مورد نظر
  • نگارش طرح مقدماتی
  • تصویب طرح مقدماتی توسط استاد راهنما
  • اجرای پایان‌نامه
  • نگارش و دفاع

 

چک‌لیست پایان‌نامه

پایان نامه نویسی یک کار مهم و حساس است و نیاز به دقت و مهارت بالایی خواهد داشت. معمولاً برای اطمینان از صحت و نتیجه کار استفاده از  یک چک‌لیست بسیار کمک‌کننده می‌باشد. چک‌لیست پایان‌نامه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بررسی محتوا و نتیجه و کسب اطمینان از پاسخ‌دهی به سوال اصلی پژوهش.
  • چک کردن صحت مطالب عرضه شده.
  • بررسی امکان به چالش کشیده شدن نتیجه پژوهش.
  • اطمینان از واضح و روشن بودن محتوای بیان شده.
  • دریافت پاسخ مناسب و قانع‌کننده برای سوال اصلی و موردنظر پژوهش.

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم شما را با پایان نامه نویسی و تمامی مراحل، اصول و نکات آموزش پایان‌ نامه نویسی آشنا کنیم. اگر شما هم دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری هستید و قصد دارید در آینده نزدیک نسبت به این کار مهم اقدام کنید، این مقاله کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد. توصیه ما به شما این است که ابتدا مطالب عرضه شده در این مقاله را کامل و دقیق مطالعه کرده و درصورتیکه سوال خاصی داشتید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

Section

1
پایان نامه نویسی: معرفی
2
پایان نامه نویسی: جلسه 1
01:17:28
3
پایان نامه نویسی: جلسه 2
01:07:43
4
پایان نامه نویسی: جلسه 3
01:12:25
5
پایان نامه نویسی: جلسه 4
01:14:58
6
پایان نامه نویسی: جلسه 5
01:08:51
7
پایان نامه نویسی: جلسه 6
01:14:49
8
پایان نامه نویسی: جلسه 7
01:28:42
9
پایان نامه نویسی: جلسه 8
01:16:42
10
پایان نامه نویسی: جلسه 9
47:30
11
پایان نامه نویسی: پیوستها

اولین نفری باشید که یک دیدگاه اضافه می کند.

لطفاً برای ثبت دیدگاه، وارد سیستم شوید
ثبت نام
ثبت نام شد: 6568 دانشجو
مدت زمان: 11 ساعت
سخنرانی ها: 11
ویدیو: 11 ساعت
سطح: همه سطوح