بسته آموزشی یادگیری ۱۰۰۰۰ واژه کاربردی به روش پیشوندها و پسوندها

سرفصل ها:

  • آنالیز لغات به اجزای تشکیل دهنده آن (ریشه ها، پیشوندها، پسوندها)
  • تجزیه و تحلیل ریشه لغات زبان انگلیسی
  • توضیح ریشه ها، پیشوندها و پسوندها برای هر واژه
  • آنالیز معنی لغت در یک جمله و ارائه معادل فارسی و لغت های هم خانواده
  • لیستی از پیشوند ها و پسوند های زبان انگلیسی
  • لیست ریشه واژگان بهمراه معانی آن
  • مثال های مربوط به ریشه واژگان

 

 اهداف دوره:

همانطور که مستحضرید هر زبانی از دو بخش اصلی تشکیل می شود: واژگان و گرامر. هر واژه نیز به نوبه خود از اجزائ سازنده کوچکتری که تکواژ نامیده می شود شکل می گیرد. ریشه شناسی یک روش علمی می باشد که به مطالعه ی اجزای مختلف یک لغت می پردازد. بعد از این که تکواژها را در کنار هم قرار می دهیم واژه ساخته می شود. تکنیک ریشه شناسی به دانشجوها این فرصت را خواهد داد که بتوانند دایره واژگان خود را به طور شگفت انگیزی توسعه دهند. واژهایی که از طریق این تکنیک فراگرفته می شوند در ذهن ماندگارترند. بعلاوه، هر قدر ریشه کلمات بیشتری را بدانید بیشتر می‌توانید معنی کلمات ناآشنا را حدس زده و متوجه شوید و می‌توانید معنی کلماتی که قبلا می‌دانستید را بهتر بفهمید. مطالعه ریشه شناسی واژگان برای افرادی که قصد دارند به صورت درست در مهارت های زبانی تسلط پیدا کنند از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. از این رو بر آن شدیم تا یک دوره آموزش اصولی ریشه شناسی واژگان انگلیسی را در دستور کار قرار دهیم.

ویژگیهای دوره:

  • بالا بردن سطح واژگان زبان انگلیسی از طریق آنالیز واژه ها
  • تکنیک علمی و اصولی یادگیری لغات انگلیسی
  • حدس بسیاری از معانی واژه ها در جمله از طریق یادگیری یک ریشه
  • بدون فراموشی و ثبت در حافظه بلند مدت
  • روش کاربردی برای شرکت کنندگان در آزمون های داخلی و خارجی
  • روش تخصصی یادگیری لغات برای کلیه علاقه مندان به فن ترجمه

 

توضیحات دوره از زبان مدرس:

همانظور که مستحضرید واژگان در هر زبان یکی از مواد تشکیل دهنده زبان هستند و با توجه به گستردگی بینظیر انگلیسی از منظر واژگان، تسلط به این تعداد واژه (بیش از نیم میلیون واژه) با توسل به حفظ کردن تک تک آنها میسر نیست. از این رو، برای تسلط به واژگان بایستی از روشهای دیگری بهره جست. یکی از اصولی ترین روشها که میتواند سرعت یادگیری را به مراتب افزایش داده و قدرت ماندگاری رو در ذهن بشدت تقویت کند یادگیری به روش ریشه شناسی است. ریشه شناسی به مثابه یادگیری جدول ضرب در ریاضیات هست. بی تردید هیچ فردی تمامی ضرایب عددی را حفظ نمی کند بلکه صرفا با حفظ کردن ۱تا۹ در ۱تا۹ می تواند هر عددی را در هر عدد دیگر ضرب کند. یعنی بدون حفظ کردن می تواند حاصل ضرب ۱۳۲۷در ۱۵۲۸۹۹۹۹ را محاسبه کند. در تکنیک ریشه شناسی واژگان نیز یادگیرنده پیشوند ها و پسوندها را حفظ کرده و حاصل ضرب هر پیشوند یا پسوند در ریشه را براحتی تخمین می زند و از این طریق می تواند قدرت و سرعت یادگیری خود را ده ها برابر افزایش دهد.

 

بهترین روش های افزایش دایره لغات انگلیسی

(۴ روش موثر برای یادگیری واژگان)

 

پایه و اساس هر زبانی را کلمات آن تشکیل می دهند. قدم اول در یادگیری یک زبان، یادگیری واژگان آن است. عملا بدون دانستن واژگان یک زبان نمیتوان هیچ یک از حیطه های مکالمه، نوشتار و … را پیش برد. بنابراین یادگیری واژگان اهمیت وافری دارد که غیر قابل چشم پوشی است و زبان انگلیسی هم از این موضوع مستثنی نیست. گفته می شود زبان انگلیسی چیزی بین چهارصد هزار تا یک میلیون کلمه دارد. واضح است که نمی توان تمام این کلمات را در برگرفت چرا که حتی برآورد شده است یک انگلیسی زبان  بومی هم تمامی لغات انگلیسی را بلد نیست و دایره لغاتی بین ۱۲۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه دارد. پس نتیجه این می شود که ما باید لغات پر کاربرد را یادبگیریم و نوشتار و مکالمات خود از آن ها استفاده کنیم.

ولی آیا ما لغات زیادی را حفظ باشیم و معنایشان را بدانیم کفایت می کند؟ باید بگویم خیر. اینکه شما فقط یکسری کلمه بلد باشید که ندانید در کجا و چگونه از آن ها استفاده کنید تاثیر چندانی در تقویت زبان شما ندارد. پس ما برای گسترش دایره لغات خود در کنار تلاش برای حفظ کردن کلمات باید بدانیم و بتوانیم آن ها را در گفتار و نوشتار خود به درستی به کار ببریم. در این مقاله به روش های موثر یادگیری کلمات و واژگان زبان انگلیسی اشاره خواهیم کرد؛ به گونه ایی که هم خود کلمات را بیاموزیم یعنی به این سوال که «چگونه لغات انگلیسی را حفظ کنیم؟» پاسخ خواهیم داد و هم کاربرد در جمله و مکالمات و … را بدانیم.

۱.     بهترین روش مرور لغات انگلیسی

اولین نکته ای که باید در رابطه با یادگیری لغات انگلیسی بدانید، چگونه مرور کردن کلمات است. بهترین روش برای مرور لغاتی که یاد گرفته اید، تکرار فاصله دار (spaced repetition) است. توجه به فاصله های زمانی مرور و یادآوری لغات برای یادگیری کامل و انتقال واژه ها به حافظه بلند مدت، بسیار مهم است. زمان ها یا فاصله های مطلوب مرور کلمات به شکل زیر خواهد بود.

  • تکرار اول: همان روز

منظور از همان روز این است که وقتی شما کلمه ای را شنیدید یا دیدید که می خواستید آن را یادبگیرید، دوباره آن کلمه را در همان روز مرور کنید؛ مثلا شب و دقایقی قبل از خواب، زیرا زمان قبل از خواب بهترین زمان برای یادآوری مجدد مطالبی است که به شدت فرّار هستند.

  • تکرار دوم: ۷ روز بعد از تکرار اول

 

  • تکرار سوم: ۱۶ روز بعد از تکرار دوم

 

  • تکرار چهارم: ۳۵ روز بعد از تکرار سوم

 

اگر در هر یک از مراحل یا بهتر است بگوییم در هر یک از دوره های تکرار، کلمه مورد نظر را کامل فراموش کرده بودید باید مراحل تکرار و مرور را از اول شروع کنید.

شاید برنامه ریزی برای انجام تمام این مراحل و یادآوری زمان های تکرار کمی دشوار باشد، بدین منظور یک روش فوق العاده به شما معرفی خواهم کرد که این روند را بسیار راحت تر و سریع تر می گرداند. پیشنهاد ما استفاده از جعبه لایتنر (Leitner system) است که در ادامه به طور کامل توضیح داده می شود:

جعبه لایتنر و ارتقا ویژگی های آن

جعبه لایتنر یکی از ابزارهای یادگیری موثر واژگان زبان انگلیسی است. این جعبه را می توان برای اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار داد و فقط مختص یادگیری لغات زبان انگلیسی نیست. در ابتدا باید بدانیم این جعبه چگونه کار می کند:

این جعبه ۵ بخش دارد که خانه اول فقط ظرفیت ۱ ردیف برگه دارد، خانه دوم ظرفیت ۲ ردیف، خانه سوم ۴ ردیف، خانه چهارم ۸ ردیف و در نهایت خانه پنجم که ظرفیت ۱۵ دسته کارت را دارد.

هر یک از کلماتی که می خواهید یاد بگیرید را روی یک فلش کارت مجزا می نویسید و سپس معنی آن را در پشت کارت یادداشت می کنید، سپس آن ها را به گونه ‌ای که پرسش‌ ها (منظور کلمات انگلیسی یا اگر دوست دارید می توانید فارسی بنویسید و معادل انگلیسی آن کلمه را از ذهن خود بخواهید، در این صورت کلمه فارسی باید روبرو باشد.) روبروی شما باشند، در خانه شماره ۱ قراردهید. روز بعد اولین کاغذی را که روبروی شماست بردارید و آن را بخوانید، چند ثانیه صبر کنید، اگر پاسخ آن یادتان آمد آن را در خانه شماره ۲ قرار می‌ دهید و در غیر این صورت، پاسخ آن را مرور کرده و در پشت برگه‌ های خانه نخست قرار می ‌دهید.

به همین منوال ادامه می‌ دهید تا وقتی که فقط ۲ یا ۳ برگه در خانه شماره اول مانده باشد. پشت برگه ‌هایی که در روز اول به خانه دوم منتقل کرده ‌اید یک کاغذ رنگی می ‌گذارید که کار مرور را برایتان آسان‌ تر کند. پس از دو روز فلش کارت ‌های خانه دوم را بررسی می ‌کنیم، اگر جواب آن درست باشد به خانه سوم و در غیر این صورت به خانه اول باید منتقل شوند نه خانه‌ قبل از آن. پس از ۴ روز فلش کارت‌ هایی که در قسمت اول خانه سوم گذاشته‌ اید را بررسی می ‌کنید، اگر پاسخ آن درست بود به خانه چهارم و در غیر این صورت به خانه اول باز می ‌گردانید.

به همین صورت نیاز است تا فلش کارت ‌های ردیف اول خانه‌ چهارم را پس از ۸ روز و کارت‌ های ردیف اول خانه پنجم را پس از ۱۵ روز مطالعه نمایید. اگر در خانه پنجم به سوال روی کارت درست جواب دادید یعنی دیگر کارتان با آن کارت تمام شده و آن را به حافظه بلند مدت خود انتقال داده اید، در غیر این صورت نیاز است تا آن را به خانه اول بازگردانید و هر روزه همین روند را ادامه دهید. فقط پیشنهاد می‌شود بر روی کاغذهای رنگی که برای جداسازی روزها بین کارت‌ها قرار می‌دهید، تاریخ مرور بعدی را یادداشت نمایید تا دچار سردرگمی نشوید.

بدیهی است که تعهد به این جعبه و روش آن، می تواند موفقیت شگرفی در یادگیری شما به وجود بیاورد ولی باید در نظر داشت که این روش بیشتر برای حفظ کردن واژگان است و هدف دوم ما را که یادگیری جایگاه و چگونگی استفاده از کلمات بود را در بر ندارد. برای اینکه بتوان نهایت استفاده را از جعبه لاینتر ببریم به گونه ایی که هدف دوم را هم برآورده کند، باید برخی ویژگی های آن را ارتقا دهیم. یکی از کارهایی که می توانید انجام دهید، نوشتن کلمات در جمله است و یا می توانید برای کلمه مورد نظر خود یک جمله هم بنویسید تا کاربرد آن را در جمله هم یاد بگیرید ؛یا نقش کلمه (part of speech) در جمله را مشخص کنید. یادگیری لغات انگلیسی روزانه از نتایج بهره گیری از جعبه لایتنر است.

 

·        روزانه چه تعداد کلمه انگلیسی یاد بگیریم؟

توصیه می شود که روزانه حدودا ۵ تا ۸ لغت یاد بگیرید. توجه کنید که فرایند یادگیری لغات انگلیسی فرایندی زمان ‌بر می باشد در نتیجه نیاز به تکرار و مرور مرتب دارد. اگر روزانه بیش از ۸ لغت جدید بخواهید یاد بگیرید، در بلند مدت لغات زیادی برای مرور جمع می ‌شود که به احتمال زیاد از پس یادگیری آن ها بر نمی ‌آیید و منصرف می‌ شوید. همچنین دقت کنید که اگر واقعا اهتمام داشته باشید که روزی ۸ لغت جدید یاد بگیرید، بعد از یک سال شما نزدیک به ۳۰۰۰ لغت جدید یاد گرفته اید که واقعا برای مکالمه و ارتباط با دیگران به زبان انگلیسی کفایت می‌ کند. ۸ کلمه در روز جچندان هم تعداد زیادی نیست ولی شما با توجه به روحیات و شرایط خود می توانید تعداد کمتری را هم در نظر بگیرید؛ آنچه که مهم است یادگیری است و همین که از یک جایی شروع کنید با ارزش است.

۲.     خواندن متون کتاب ها به ویژه کتاب های سطح بندی شده

خواندن متون انگلیسی دو مزیت برجسته دارد:

  1. یادگیری لغات جدید
  2. مرور لغاتی که قبلا یادگرفته اید (که موجب تثبیت آن در ذهن شما می شود)؛

ضمن اینکه شما کلمات را در جمله و متن یاد می گیرید و متوجه نقش کلمه و شیوه درست استفاده از آن کلمه نیز می شوید.

کتاب ‌ها و داستان ‌های سطح ‌بندی شده یکی از بهترین روش ‌ها برای تقویت لغات زبان انگلیسی هستند. زیرا این نوع کتاب ‌ها بر اساس سطح ‌بندیِ استاندارد، طوری ایجاد شده ‌اند که نه برایتان به حدی سخت باشد که چیزی از آن ‌ها یاد نگیرید، نه به حدی آسان باشد که همه لغاتی که در داخل آن به کار برده شده را بلد باشید.

 

۳.     یادگیری لغات انگلیسی با استفاده از انیمیشن، فیلم و سریال

برای یادگیری واژگان انگلیسی از طریق فیلم، پیشنهاد می شود از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید و هرگاه با کلمه جدیدی برخورد کردید، معنی آن را چک کنید. هرچند ممکن است این کار زمان بر باشد و لذت دیدن فیلم را از شما بگیرد چرا که مجبورید هر زمان که با واژه جدیدی روبرو شدید فیلم را نگه دارید و به دنبال معنی آن بروید، اما به مرور زمان به آن عادت می کنید و تغییرات زیادی در مهارت های زبان انگلیسی شما ایجاد می شود.

برای اینکه از دیدن فیلم هم لذت ببرید، می توانید ابتدا فیلم را به صورت دوبله یا همراه با زیرنویس فارسی تماشا کنید و پس از اتمام فیلم از روش بالا استفاده کنید. توجه کنید، فیلمی که انتخاب می کنید باید با سطح شما متناسب باشد. انیمیشن ها معمولا ساده تر از فیلم و سریال هستند پس برای شروع گزینه بسیار مناسبی خواهند بود. دیدن فیلم و سریال و … باعث تقویت مهارت لیسنینگ هم می شود.

 

۴.     نرم افزارهای یادگیری لغات انگلیسی

امروزه، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تولید دستگاه های الکترونیکی، مسیر جدیدی پیش روی آموزش و یادگیری قرار گرفته است. نرم افزارها و اپلیکیشن ها هم به موازات پیدایش و رشد تکنولوژی، پیشرفت های بسزای خود را داشته اند. در میان انبوهی از اپلیکیشن ها، برنامه های آموزشی به ویژه برنامه های آموزش زبان انگلیسی با استقبال بیشتری روبرو شده است.

این برنامه ها ضمن کاهش هزینه ها، با روش های خلاقانه خود در زمینه یادگیری لغات انگلیسی، به فرا گرفتن هر چه سریع تر واژگان انگلیسی کمک می کنند. بهترین اپلیکیشن های یادگیری لغات انگلیسی را در ادامه معرفی خواهیم کرد:

  • اپلیکیشن MindSnacks: این برنامه روش جذابی ارائه داده است. روش این برنامه آموزش لغات از طریق بازی های مرحله ای است.
  • اپلیکیشن Mosalingua: این اپ به آموزش حدود ۱۵۰۰ لغت انگلیسی می‌ پردازد. وجه تمایز این اپلیکیشن، مرور قبل از زمان فراموشی است. در واقع این اپلیکیشن با مرور در زمان‌های منطقی، مانع فراموشی لغات می ‌شود. با توجه به اینکه لغت ها در مدت سه ماه به فراموشی سپرده می‌ شوند؛ این نرم ‌افزار حدود یک یا دو هفته قبل از ماه سوم از مطالعهٔ هر لغت، برنامهٔ مرور را اجرا می ‌کند.
  • اپلیکیشن MyWordBook 2: این اپلیکیشن با استفاده از تصاویر، صدا و جملات به شما کمک می ‌کند تا واژگان بسیاری را به خاطر بسپارید.

یادگیری واژگان به روش ریشه شناسی (آنالیز کلمات انگلیسی)

یکی از مهم ترین اشتباهات زبان آموزان برای افزایش دایره لغات خود، تلاش برای حفظ کردن معنی لغات است. اکثر کلمات انگلیسی دارای ریشه و مشتقاتی هستند. با شناخت ریشه و مشتقات کلمات می توانید از حفظ طوطی وار کلمات که ماندگاری چندانی هم در ذهن ندارند، جلوگیری کنید.

نیازی به گفتن نیست که هر قدر ریشه ‌شناسی کلمات در زبان انگلیسی شما قوی ‌تر باشد، دایره لغات (vocabulary) گسترده‌ تری خواهید داشت. وقتی کلمات ناآشنا را به بخش‌ های سازنده تقسیم می‌ کنید بیشتر ممکن است که بتوانید ریشه ‌های آن کلمات را تشخیص دهید و درنتیجه دقیق تر معنی را بفهمید. همچنین فهم بهتری از کلماتی که قبلا معنی آن ‌ها را می دانستید خواهید داشت.

ریشه مهم ترین بخش یک کلمه محسوب می شود. ریشه کلمه ای است که هیچ پسوند یا پیشوندی به آن متصل نشده باشد و با افزودن وند ها (affix) به آن، معنایش تغییر کند. ریشه می تواند در انتها، وسط یا ابتدا کلمه قرار گیرد. وقتی شما معنای ریشه و پسوندها و پیشوندها را بدانید به راحتی می توانید کلماتی را که از ترکیب ریشه و وندها شکل گرفته اند را بفهمید؛ به طور مثال به «Form» که ریشه است توجه  کنید. Form به معنای «شکل» است. حال اگر با پیشوند «con» ترکیب شود، می شود «Conform» به معنای همسان شدن و اگر بگوییم «Reform» معنی آن به اصلاح کردن برمی گردد. به همین راحتی با یادگیری ریشه ها و وندها، کلمات را اساسی و از پایه یاد می گیرید.

روش های دیگر بدون این روش یعنی یادگیری واژگان به شیوه ریشه شناسی (etymology)، نمی توانند نتیجه دلخواه شما در یادگیری واژگان انگلیسی را به بار آورند. اگر می خواهید واقعا در زمینه یادگیری لغات پیشرفت کنید باید این روش را جدی بگیرید. آکادمی شریف زاده که به میزان اهمیت و کاربرد یادگیری ریشه های کلمات آگاه بوده است؛ با ارائه «بسته آموزشی ریشه شناسی لغات انگلیسی» کار زبان آموزان و مشتاقان به یادگیری زبان انگلیسی را ساده کرده است چرا که با آموزش اصولی ریشه های کلمات انگلیسی دیگر به راحتی می توانید معنای تعداد زیادی از کلمات را بدون آنکه قبلا آن ها را مطالعه یا یاد گرفته باشید، متوجه شوید. در حال حاضر این بسته با تخفیفی استثنائی در سایت بارگزاری شده است که می توانید آن را تهیه نمایید.

 

  • تا حالا شده کلمه انگلیسی را قبلا ندیده باشید ولی چون معنی ریشه آن را می دانستید، معنی کلمه را فهمیده باشید؟
  • کدام یک از روش های یادگیری لغات انگلیسی که در بالا معرفی شد برای شما کاربردی تر بوده است؟

حتما پاسخ هاتون به سوالات بالا را در قسمت «دیدگاه ها» برای ما بنویسید.

 

 

Section

1
یادگیری 10000 واژه کاربردی به روش پیشوندها و پسوندها: معرفی
2
پسوندها ability
19:44
3
پسوندها able
38:29
4
پسوندها age
31:17
5
پسوندها aholic
05:21
6
پسوندها al
34:20
7
پسوندها an
05:30
8
پسوندها ance
27:12
9
پسوندها ant
30:01
10
پسوندها archy
07:11
11
پسوندها arian
10:28
12
پسوندها ary

 


13
پسوندها based
20:06
14
پسوندها bound
22:35
15
پسوندها centric
05:07
16
پسوندها cide
04:47
17
پسوندها conscious
13:18
18
پسوندها craft
11:03
19
پسوندها cy
35:38
20
پسوندها dom
11:29
21
پسوندها down
09:15
22
پسوندها ed
18:11
23
پسوندها ee
21:59
24
پسوندها en
23:19
25
پسوندها ence
40:34
26
پسوندها ent
15:39
27
پسوندها er
15:10
28
پسوندها ery
36:09
29
پسوندها ese
08:14
30
پسوندها esque
12:39
31
پسوندها ess
08:19
32
پسوندها est
09:07
33
پسوندها first
03:31
34
پسوندها fold
05:24
35
پسوندها folk
04:54
36
پسوندها free
07:40

Section

1
پیشوندها a
11:27
2
پیشوندها aero
14:29
3
پیشوندها after
18:30
4
پیشوندها agro
04:56
5
پیشوندها all
19:19
6
پیشوندها ambi
09:44
7
پیشوندها anglo
07:00
8
پیشوندها ante
07:41
9
پیشوندها anthrop
08:43
10
پیشوندها anti
30:20
11
پیشوندها aqua
08:58
12
پیشوندها arch
12:22
13
پیشوندها astr
05:51
14
پیشوندها audio
04:49
15
پیشوندها auto
15:40
16
پیشوندها be
23:10
17
پیشوندها bi
09:10
18
پیشوندها bio
16:29
19
پیشوندها cardi
03:38
20
پیشوندها cent
06:40
21
پیشوندها chron
05:07
22
پیشوندها cine
03:09
23
پیشوندها circum
07:54
24
پیشوندها co
13:10
25
پیشوندها col
16:24
26
پیشوندها contra
05:46
27
پیشوندها counter
16:58
28
پیشوندها cross
17:52
29
پیشوندها crypto
09:45
30
پیشوندها cycl
05:54
31
پیشوندها de
37:36
32
پیشوندها deca
03:14
33
پیشوندها deci
03:05
34
پیشوندها dem
04:52
35
پیشوندها demi
02:12
36
پیشوندها derm
03:05
37
پیشوندها di
03:59
38
پیشوندها dia
04:55
39
پیشوندها dict
05:47
40
پیشوندها dis
40:28
41
پیشوندها double
14:49

Section

1
حذفیات
2

اولین نفری باشید که یک دیدگاه اضافه می کند.

لطفاً برای ثبت دیدگاه، وارد سیستم شوید
ثبت نام
ثبت نام شد: 3820 دانشجو
مدت زمان: 20 ساعت
سخنرانی ها: 79
ویدیو: 20 ساعت
سطح: همه سطوح
قیمت:
749,000 تومان 449,000 تومان